Asiantuntijat kertovat kattoturvasta

marina-sml.jpg

Isännöintiliitto ry

Taloyhtiön vastuu alueensa turvallisuudesta on otettava vakavasti. Maallikoista pääsin koostuvat hallitukset ostavat taloyhtiöille palveluja ammatti-isännöitsijältä. Isännöitsijä puolestaan huolehtii, että huoltoliike ja esimerkiksi lumenpudottajat ovat osaavia ja huolellisia. Lue lisää »

tapio-lehtimaki-small.jpg

Nuohousalan keskusliitto ry

Työturvallisuuden parantaminen on eräs nuohousalan suurimpia haasteita. Oikein asennetut tikkaat ja kattosillat ehkäisevät monta onnettomuutta. Viime vuosikymmenten aikana tehdyissä selvityksissä nuohoojien työtapaturmista yli puoleen löytyy syy puutteellisista kulku- ja työtasoista. Lue lisää »

jukka-sml.jpg

Orima-tuote Oy

Orimalle on tärkeää, että kattoturvatuotteet täyttävät ja jopa ylittävät niille asetetut standardit ja vaatimukset. Orima-kattoturvatuotteiden turvallisuus on varmistettu testaamalla tuotteet puolueettomissa testauslaitoksissa sekä staattisten että dynaamisten rasitusten suhteen. Lue lisää »

kattocenter-sml-3.jpg

Suomen KattoCenter Oy

Suomen KattoCenter korostaa kattoturvan, katolla työskentelyn ja kiinteistön alueella liikkumisen turvallisuutta. KattoCenterin valmistajan valtuuttamat ja kouluttamat ammattilaiser ovat tarkistaneet kuluvan syksyn aikana satoja kattoja ja raportoineet kattoturvan puutteista niin vanhemmissa kuin uudemmissakin kiinteistöissä. Lue lisää »

jenni-sml.jpg

Suomen kiinteistöliitto ry

Suomen kiinteistöliitossa korostetaan suunnitelmallisuutta kattoturvallisuuden ylläpidossa samoin kuin muussakin kiinteistön ylläpitotoiminnassa. Kiinteistöliitön tehtävänä on pyrkiä ennaltaehkäisemään osaltansa onnettomuuksia koulutuksen ja tiedonvälityksen kautta. Lue lisää »

aluehallintavirasto.jpg

Aluehallintavirasto - työsuojelu

Aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueet huolehtivat työsuojelun alueellisesta valvonnasta ja ohjauksesta ja valvovat työsuojelua koskevien säännösten ja määräyksien noudattamista. Kattotyön turvallisuutta koskevia ongelmatapauksia paljastuu Etelä-Suomen aluehallintoviraston alueella vuosittain satoja. Lue lisää »

Ahtola_Mikko-small.jpg

Kattoliitto ry - Työtä kattotyön turvallisuuden eteen

Kattoliitossa on tehty työtä kattotyöturvallisuuden parantamisen eteen pitkäjänteisesti. Tuloksiakin on saatu aikaan, vaikkakin työtä on selvästi vielä edessä. Kattoliitto tilastoi jäsentensä sairauslomiin johtavia työtapaturmia ja niiden perusteella tapaturmat olisivat loivasti laskussa. Lue lisää »