Kattoturva pitää huolen kiinteistön omistajista, sen asukkaista ja pihan irtaimistosta.

Suurin kattoturva riski piilee vanhojen kiinteistöjen katoilla. Vanhat kiinteistöjen katot ovat syytä tarkastuttaa ammattilaisilla. Tarkastuksen jälkeen voidaan laatia suunnitelma kattoturvallisuudesta.

miksi-paakauva.jpg

Kattoa pitää huoltaa säännöllisesti siinä missä kiinteistön muitakin osia. Se kuitenkin jää monelta harmittavan usein tekemättä.

Huoltamattomilta katoilta voi tippua lunta, jäätä, rappausta tai muita esineitä, mitkä voivat tippuessaan aiheuttaa vahinkoja esimerkiksi parkkeerattuihin autoihin tai muuhun omaisuuteen. Pahimmassa tapauksessa katolta putoaa jotain ohikulkijan tai asukkaan päälle. Kun katto on turvallinen ja siellä on asianmukaiset varusteet estetään turhat onnettomuudet.

Katto kannattaa tarkistaa säännöllisesti senkin takia, että tarkastuksien yhteydessä saattaa löytyä muita ongelmia, jotka vaikuttava katon ja koko kiinteistön yleiskuntoon. Vikojen tai muiden kulumien löytyminen riittävän ajoissa säästää aikaa ja rahaa.

Turvallinen työskentely katolla vaatii oikeat varusteet, oikeat taidot ja ennen kaikkea turvallisen katon. Siellä tulee esimerkiksi olla riittävästi kiinnityspisteitä turvavaljaita varten ja niistä huolehtiminen on kiinteistönomistajan vastuulla. Lumenpudotus esimerkiksi on vaarallista työtä ja mahdotonta toteuttaa, jos turvavaljaille ei löydy asianmukaisia kiinnityspisteitä.